EXTREME Overclocking Forums
Home | Reviews | Forums | Downloads | $ EXTREME Deals $ | RealTime Pricing | Free Magazines | Gear | Folding Stats Newsletter | Contact Us


Go Back   EXTREME Overclocking Forums > Software Discussion > Multimedia & Codecs

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 01-08-2013, 07:11 PM   #1
Urbanfox
I Regret Nothing
Senior Member
 
Urbanfox's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Whittier, CA
Age: 29
Posts: 6,377
iTrader: 17 / 95%
Encoding software that uses 4 full cores + AMD GPU?

Anyone know of a video converter that will use my entire CPU + at least some of my 7970?

I heard great thinks about Media Espresso, but it only uses 60-75% of my CPU and only 10-12% of my GPU.
__________________
3570K @ 4.5GHz 1.15v ~ 16GB G.Skill 1600 8-8-8 ~ Gigabyte GA-Z68X-UD3H
GTX 970 SLI
Crucial MX100 512GB ~ 840 EVO 250GB ~ PNY XLR8 240GB ~ Seagate 1 TB
OCZ ZX 850 ~ NZXT Kraken X60 ~ XCLIO Touch 787

G2130 ~ 4GB ~ EVGA Z77 FTW
7850 Crossfire
OCZ Vertex 3 60GB ~ Seagate 1 TB ~ Rosewill Capstone 750 ~ Corsair Carbide 540




Online  
Old 01-08-2013, 07:14 PM   #2
lundrog
Turbo VMware Nerd.
Senior Member
 
lundrog's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 402
iTrader: 1 / 100%
Quote:
Originally Posted by Urbanfox View Post
Anyone know of a video converter that will use my entire CPU + at least some of my 7970?

I heard great thinks about Media Espresso, but it only uses 60-75% of my CPU and only 10-12% of my GPU.
5 Multi Threaded Free Video Converters for Faster Conversion


helps?

EDIT, similar topic at [H]

http://hardforum.com/showthread.php?t=1713820
__________________
Roger Lund - Turbo VMware Nerd.
Intel I7 3930k in Thermaltake 2.0 extreme water AIO push config
ASUS Rampage IV Extreme EATX Motherboard
Kingston HyperX Beast 64 GB Kit (8x8 GB) 2133MHz DDR3 PC3-17000 Non-ECC CL11 DIMM XMP Desktop Memory with Fan KHX21C11T3FK8/64X
3X EVGA GTX 980 SC Video Cards in SLI.
1X Samsung Electronics 840 EVO-Series 1TB 2x Crucial C400 128GB, 3x Samsung 840 pro Crucial C400 128GB drive.
2x Evga supernova 1300 g2 PSU
Corsair 900d case

Offline  
Old 01-09-2013, 05:55 PM   #3
Urbanfox
I Regret Nothing
Senior Member
 
Urbanfox's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Whittier, CA
Age: 29
Posts: 6,377
iTrader: 17 / 95%
First link is *'d out.

Only viable one is HB but it doesn't support the format I need.

TY, though.
__________________
3570K @ 4.5GHz 1.15v ~ 16GB G.Skill 1600 8-8-8 ~ Gigabyte GA-Z68X-UD3H
GTX 970 SLI
Crucial MX100 512GB ~ 840 EVO 250GB ~ PNY XLR8 240GB ~ Seagate 1 TB
OCZ ZX 850 ~ NZXT Kraken X60 ~ XCLIO Touch 787

G2130 ~ 4GB ~ EVGA Z77 FTW
7850 Crossfire
OCZ Vertex 3 60GB ~ Seagate 1 TB ~ Rosewill Capstone 750 ~ Corsair Carbide 540




Online  
Old 01-09-2013, 09:59 PM   #4
Tomek
Just Monkeying Around
Senior Member
 
Tomek's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Vancouver
Age: 42
Posts: 1,448
iTrader: 0 / 0%
Quote:
Originally Posted by Urbanfox View Post

I heard great thinks about Media Espresso, but it only uses 60-75% of my CPU and only 10-12% of my GPU.
Perhaps you are experiencing a bottleneck due to the read or write drive's performance.

(especially true if you are not using independent read and write drives)
__________________
FX-8320 / 8GB / 2x6950 / M4 SSD / RAID0 Raptors / Bla Bla Bla
Offline  
Old 01-10-2013, 11:42 AM   #5
Urbanfox
I Regret Nothing
Senior Member
 
Urbanfox's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Whittier, CA
Age: 29
Posts: 6,377
iTrader: 17 / 95%
Video is on SSD writing to 2x Raid 0.
__________________
3570K @ 4.5GHz 1.15v ~ 16GB G.Skill 1600 8-8-8 ~ Gigabyte GA-Z68X-UD3H
GTX 970 SLI
Crucial MX100 512GB ~ 840 EVO 250GB ~ PNY XLR8 240GB ~ Seagate 1 TB
OCZ ZX 850 ~ NZXT Kraken X60 ~ XCLIO Touch 787

G2130 ~ 4GB ~ EVGA Z77 FTW
7850 Crossfire
OCZ Vertex 3 60GB ~ Seagate 1 TB ~ Rosewill Capstone 750 ~ Corsair Carbide 540




Online  
Old 01-10-2013, 11:03 PM   #6
Tomek
Just Monkeying Around
Senior Member
 
Tomek's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Vancouver
Age: 42
Posts: 1,448
iTrader: 0 / 0%
try it the other way around. I imagine the SSD will have a faster write speed
(which is moreoften the bottleneck)

Also check you write drives' performance meters while performing the rendering.

If it's at 100% then you know that's the bottleneck.

Cheers, T
__________________
FX-8320 / 8GB / 2x6950 / M4 SSD / RAID0 Raptors / Bla Bla Bla
Offline  
Old 01-14-2013, 11:57 AM   #7
Urbanfox
I Regret Nothing
Senior Member
 
Urbanfox's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Whittier, CA
Age: 29
Posts: 6,377
iTrader: 17 / 95%
They are just 1.5-2GB 1080P videos, so I'd be hard pressed to imagine it's an I/O problem, but I'll check tonight.

Additional Comment:

Nope, no queue length or anything.

Bah.

Additional Comment:

I'm just going to assume that outside of HB (which doesn't have the format I want) and professional software (which is too expensive) that using 100% of my CPU is just out of the question at this point.
__________________
3570K @ 4.5GHz 1.15v ~ 16GB G.Skill 1600 8-8-8 ~ Gigabyte GA-Z68X-UD3H
GTX 970 SLI
Crucial MX100 512GB ~ 840 EVO 250GB ~ PNY XLR8 240GB ~ Seagate 1 TB
OCZ ZX 850 ~ NZXT Kraken X60 ~ XCLIO Touch 787

G2130 ~ 4GB ~ EVGA Z77 FTW
7850 Crossfire
OCZ Vertex 3 60GB ~ Seagate 1 TB ~ Rosewill Capstone 750 ~ Corsair Carbide 540





Last edited by Urbanfox; 01-14-2013 at 11:57 AM. Reason: Automerged Doublepost
Online  
Old 02-04-2013, 07:33 PM   #8
ORL
Bring on the Liquid
Senior Member
 
ORL's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Missouri
Posts: 2,121
iTrader: 0 / 0%
Build a RAM disk and try again before you give up, also set the process as high priority.
__________________
Liquid Cooled Desktop //// CPU: FX8350@5.2Ghz 1.47V////4x2gig) Mushkin Ridgeback @2000-7/10/7/24/1T //// Asus 990FX Sabertooth //// SSD: 128Gb Crucial M4 SATA III x 2 //// HDD:640Gb WD Black x2 Raid 0 //// XFX 7950 //// Enermax Revo85+1020w
-------------------------------------------------------------------------
Laptop#1 //// Sagar NP8268-S //// CPU: i7 4810MQ //// 16GB DDR3 //// 2x512GB SanDisk X210 SSDs //// nVidia 880m

Laptop#2 //// Samsung Series 7 Chronos //// CPU: i7 3635QM //// 16GB DDR3 //// 1TB HDD //// nVidia650m
Offline  
Old 02-04-2013, 09:03 PM   #9
jmilch
486 DX/2 for the win!
Senior Member
 
jmilch's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6,076
iTrader: 53 / 100%
Quote:
Originally Posted by ORL View Post
Build a RAM disk and try again before you give up, also set the process as high priority.
I was thinking the same thing... 6 gigs or so of ramdisk would be nice and fast...
__________________
Asus Z97 SabreTooth | 4770K | Gigabyte G1 GTX 980 | Intel 750 SSD | Seagate 4TB | 4x8 GB Dominator 1866 Plat | Windows 10 Pro | Corsair M90 | Corsair K60 KB | Fractal Define R5 | Bitfenix Recon Touchscreen Fan Controller|



"Just purchased, Now how do I hide said purchase from wife?" -Mimart7
"Your dead either way. Remember..... her money is her money, your money is her money." -BigE4u
Offline  
Old 02-05-2013, 05:20 AM   #10
ORL
Bring on the Liquid
Senior Member
 
ORL's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Missouri
Posts: 2,121
iTrader: 0 / 0%
Yep, it will remove any bottle neck storage wise. It is the fastest median of storage possible and not only destroys and buries the speed of an SSD, it makes you want to never use a platter again...
__________________
Liquid Cooled Desktop //// CPU: FX8350@5.2Ghz 1.47V////4x2gig) Mushkin Ridgeback @2000-7/10/7/24/1T //// Asus 990FX Sabertooth //// SSD: 128Gb Crucial M4 SATA III x 2 //// HDD:640Gb WD Black x2 Raid 0 //// XFX 7950 //// Enermax Revo85+1020w
-------------------------------------------------------------------------
Laptop#1 //// Sagar NP8268-S //// CPU: i7 4810MQ //// 16GB DDR3 //// 2x512GB SanDisk X210 SSDs //// nVidia 880m

Laptop#2 //// Samsung Series 7 Chronos //// CPU: i7 3635QM //// 16GB DDR3 //// 1TB HDD //// nVidia650m
Offline  
Old 02-14-2013, 11:31 AM   #11
Urbanfox
I Regret Nothing
Senior Member
 
Urbanfox's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Whittier, CA
Age: 29
Posts: 6,377
iTrader: 17 / 95%
There isn't a storage bottleneck. Drives usage is extremely low and there is no queue length at all.

Additional Comment:

http://www.xilisoft.com/***************.html

Still won't use 4 cores and GPU-Z isn't showing a load despite using a codec for the AMD APP, but noticeably faster than anything else I've tried in case anyone is looking for something similar.

Additional Comment:

....

http://www.xilisoft.com/video- converter.html
__________________
3570K @ 4.5GHz 1.15v ~ 16GB G.Skill 1600 8-8-8 ~ Gigabyte GA-Z68X-UD3H
GTX 970 SLI
Crucial MX100 512GB ~ 840 EVO 250GB ~ PNY XLR8 240GB ~ Seagate 1 TB
OCZ ZX 850 ~ NZXT Kraken X60 ~ XCLIO Touch 787

G2130 ~ 4GB ~ EVGA Z77 FTW
7850 Crossfire
OCZ Vertex 3 60GB ~ Seagate 1 TB ~ Rosewill Capstone 750 ~ Corsair Carbide 540





Last edited by Urbanfox; 02-14-2013 at 11:31 AM. Reason: Automerged Doublepost
Online  
Sponsored Links:
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 12:42 PM.

Copyright 2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Powered by vBulletin
Copyright 2000 - 2016, EXTREME Overclocking