EXTREME Overclocking Forums
Home | Reviews | Forums | Downloads | RealTime Pricing Engine | Folding Stats Contact Us


Go Back   EXTREME Overclocking Forums > General Hardware & Peripherals > Network Hardware (Wired & Wireless)

Welcome Guest Visitor! Please Register, It's Free and Fun To Participate!
The EXTREME Overclocking Forums are a place for people to learn how to overclock and tweak their PC's components like the CPU, memory (RAM), or video card in order to gain the maximum performance out of their system. There are lots of discussions about new processors, graphics cards, cooling products, power supplies, cases, and so much more!

You are currently viewing our boards as a "guest" which gives you limited access to view most discussions. You need to register before you can post: click the register link to proceed. Before you register, please read the forum rules. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own pictures, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free! To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

After you have registered and read the forum rules, you can check out the FAQ for more information on using the forum. We hope you enjoy your stay here!

Note To Spammers: We do not allow unsolicited advertising! Spam is usually reported & deleted within minutes of it being posted, so don't waste your time (or ours)!


Please Register to Post a Reply
 
Thread Tools
Old 03-04-2017, 12:47 AM   #1
Pinenle
Running System Stock
Forum Newbie
 
Posts: 1
Last Seen: 03-14-2017
The wifi shield won't work if I pull out the usb cable

I have a problem with the ESP8266 wifi shield and the Arduino Uno Rev 3

I have made it work successfully with either software or hardware serial.
However, if I connect a 12 V power supply to the Arduino and remove the usb cable (connecting the arduino to the pc) the STAT led on the wifi shield just goes off from whichever state it was before (either blinking or continuously on), and the shield becomes functionless. The POWER led remains on though.

In short, the problem is that the shield works either with software or harware serial but only when the usb cable connecting the arduino and the pc is plugged in.
United States  Offline
    Register to Reply to This Post
Old 03-04-2017, 12:23 PM   #2
Hickeydog
Terrible Human Being
Hickeydog's Avatar
Senior Member
 
Posts: 2,542
Last Seen: Today
Age: 27
From: Solon, Ohio
iTrader: 8 / 100%
How are you connecting 12V to the Arduino? Do you have a link to the specific shield?
United States  Offline
    Register to Reply to This Post
Sponsored Links:
Please Register to Post a Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 05:12 PM.

Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, EXTREME Overclocking