EXTREME Overclocking Forums
Home | Reviews | Forums | Downloads | RealTime Pricing Engine | Folding Stats Contact Us


Go Back   EXTREME Overclocking Forums > Video Cards, TV Tuners, Monitors > General Video Card Discussion

Welcome Guest Visitor! Please Register, It's Free and Fun To Participate!
The EXTREME Overclocking Forums are a place for people to learn how to overclock and tweak their PC's components like the CPU, memory (RAM), or video card in order to gain the maximum performance out of their system. There are lots of discussions about new processors, graphics cards, cooling products, power supplies, cases, and so much more!

You are currently viewing our boards as a "guest" which gives you limited access to view most discussions. You need to register before you can post: click the register link to proceed. Before you register, please read the forum rules. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own pictures, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free! To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

After you have registered and read the forum rules, you can check out the FAQ for more information on using the forum. We hope you enjoy your stay here!

Note To Spammers: We do not allow unsolicited advertising! Spam is usually reported & deleted within minutes of it being posted, so don't waste your time (or ours)!


Please Register to Post a Reply
 
Thread Tools
Old 04-20-2017, 02:18 PM   #1
element72
Learning To Overclock
Regular Member
 
Posts: 62
Last Seen: 05-14-2017
iTrader: 0 / 0%
Questions about the pins on SAPPHIRE NITRO Radeon R9 390

Hi EOC community!


I noticed some weird looking pins on my card and wanted to know if they should cause me some concern. I took some pics of scratched or burnt pins ( can't tell).

My card: SAPPHIRE NITRO Radeon R9 390



United States  Offline
    Register to Reply to This Post
Old 04-20-2017, 04:39 PM   #2
doggonit55
Learning to overclock
doggonit55's Avatar
Regular Member
 
Posts: 81
Last Seen: 04-24-2017
Age: 62
From: Kansas
iTrader: 0 / 0%
I looks to me like the gold plating is missing, and you are seeing the underlying copper. The gold is supposed to be there because it does not oxidize like copper, and protects it from the same. It does not look burned to me, but suspect it is oxidation of the copper. Maybe this is missing from the manufacturing process, or they did not have good bond to the copper for some reason or other. You might also check the PCI-e slot just to be sure nothing is abrasive there.

Copper is a good conductor unless oxidized.

I have an idea but do not try it unless others on this forum agree. I would not try this unless your card is not functioning right. You could very gently clean the copper with pencil eraser, but don't try abrasive, as it is thin coat. Practice on an old card first if you have one laying around. Then use good quality silicone dielectric grease (see picture) to keep the air (oxygen) from the copper. I have used such in CPU socket with good result. It has higher melting point than Vaseline and won't run all over your board after heating up.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	814yTW7MDGL__SL1500_.jpg
Views:	23
Size:	16.5 KB
ID:	172617  
United States  Offline
    Register to Reply to This Post
Sponsored Links:
Please Register to Post a Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 06:37 AM.

Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, EXTREME Overclocking